Taxatie in de omgeving Nijmegen


Er zijn talloze aanleidingen om een taxatierapport op te laten stellen, bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag, het kopen of verkopen van een woning of misschien ben je wel gewoon nieuwsgierig of de waarde van je woning is gestegen na de recente verbouwing. Ook bij vervelende redenen, zoals een scheiding of bij overlijden van een naaste, is het vaak verstandig de woning te laten taxeren. Bij al deze situaties kan Soeteman Makelaars Nijmegen een passende taxatie verzorgen. 

Wij zijn, als gecertificeerde taxateurs, aangesloten bij validatie-instituut NWWI. Hierdoor ben jij verzekerd van een gevalideerd taxatierapport dat wordt geaccepteerd door alle geldverstrekkers.

Een taxatie aanvragen? Maak een afspraak via onderstaande button of bel ons op 024-3604090. 

Veelgestelde vragen 

 

Accepteert de bank elk taxatierapport?

De bank of geldverstrekker zal niet altijd ieder taxatierapport accepteren. Als je een taxatierapport nodig hebt om een hypotheek te krijgen dan moet het taxatierapport voldoen aan de eisen van de geldverstrekker. Veel geldverstrekkers eisen een gevalideerd taxatierapport. Dat betekent dat het taxatierapport is uitgevoerd door een makelaar/taxateur die is aangesloten bij een validatie-instituut, zoals het NWWI of de Taxateurs Unie. Een dergelijk instituut waarborgt de kwaliteit van taxaties, door eisen en richtlijnen op te stellen waaraan taxateurs dienen te voldoen.

 

Kan mijn eigen makelaar de taxatie verrichten?

De persoon die de taxatie uitvoert dient onafhankelijk te zijn. Bij het aan of verkopen van je woning mag deze persoon op geen enkele manier betrokken zijn geweest. Het kan dus niet zo zijn dat jouw makelaar de taxatie verricht.Wat staat er in een taxatierapport?

In het rapport staat informatie over de woning, denk hierbij aan:

  • Type woning;

  • Locatie woning; omgevingsfactoren;

  • De bouwkundige staat van de woning;

  • Esthetische en architectonische kwaliteit;
  • Verplichtingen en rechten die op de grond rusten.
     

Hiermee geven wij een kleine opsomming van wat je in een taxatierapport aantreft. Meer weten? Neem vooral contact met ons op.  
 Taxatie in de regio Nijmegen aanvragen

Vul het formulier hieronder in om een afspraak te maken of bel ons direct op 024-3604090.

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring